Kształtowanie sportowej sylwetki i rozwój mięśni są celem większości mężczyzn. Również panie coraz częściej realnie określają swój cel, zamiast opowiadać o „ujędrnianiu”, „tonizowaniu” i „poprawie napięcia” mięśni. Dawniej kobiety obawiały się treningu masowego, gdyż myślały, że zamienią się w Schwarzeneggera. Sądziły, że nazwanie inaczej swojego [...]
dokladnie:) kazdy z nas zaczynal i wiadomo jakie byly poczatki:-) ja okolo 2 poczatkowe lata trenowalem bezsensu, po prostu duzo jadlem i sie spaslem, ale wtedy nie mialem dostepu do neta i tego, jak mozna by bylo odpowiendio trenowac:-) teraz mozesz bez problemu zmodyfikowac to, co zjadasz w domu na co dzien tak, aby po rpostu bylo bardziej [...]
[...] Dzięki jasnemu i prostemu przekazowi, podbiła serca swoich fanek na całym świecie. Wciąż pokazuje wszystkim, jak można zachować zdrowie i kondycję, nawet przy wyzwaniach, jakie są stawiane przed każdą mamą. Alexa uwielbia robić treningi z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała. Są nie tylko proste do wykonania, ale doskonałe dla wszystkich [...]
Paatik żeby mięso rosło to trzeba bodźca odpowiedniego. Często i lekko może być za małym bodźcem, szczególnie że masz już spory staż na siłce. Albo spróbuj ciężko albo wrzuć jakieś metody treningowe jak zabawy tempem, zmienne zakresy powtórzeń, wstępne zmęczenie mięśni lub serie na dobicie, drop sety, clusters (mam gdzieś książkę Thiba i tam są [...]
[...] na niektórych zawodach). Dla kulturysty nie ma też znaczenia eksplozywność, szybkość i moc, a są one decydujące w wielu innych dyscyplinach (np. w podnoszeniu ciężarów). A jakie znaczenie ma odpowiednia podaż protein w kulturystyce? Bardzo duże, a w okresie redukcji tkanki tłuszczowej wręcz kluczowe. Wiedziano to już w latach 90. XX wieku, [...]
[...] muszę. Jedynie na weekendzie jest to sama owsianka lub jajecznica z chlebem. - Posiłek w pracy też codziennie mam taki sam. Dobrze zapycha i lubię. - Śniadanie w zależności jakie mam zmiany (drugie i trzecie) jest równocześnie posiłkiem przed treningowym. - Na pierwszych zmianach, przed treningiem wrzucam głównie naleśniki z serem żeby zjeść na [...]
[...] o to, że nie chcę jeść przykładowo szynki czy parówki, w której jest sama chemia, czy podobnych produktów, które wydają się na pierwszy rzut oka zdrowe (bo szynka/, czy jakieś mielone mięso to białko), ale takie nie są. Jak w taki sposób podbijać białko sobie? Do obiadu ryba/mięso, ale jak poza tym? Na śniadanie jakaś jajecznica albo omlet, [...]
[...] mozna sporo znaleźć jak ludzie łykają paki na ras, u nas też kiedyś się prześcigali kto wiecej tabsów weźmie https://www.youtube.com/watch?v=hlvJ-3CJqus 2. zależy o jakie sporty chodzi okolice 1.2 sla sportowców wytrzymałosciowych jeszcze ujdzie, u Ciebie bym trzymał ok 2g, tłuszczy 0-7-1g reszta węgli 3 tunczyk żaden dobry, jak już to [...]
[...] :-)) Zaleganie na kichach czerwonego mięsa, to największy mit jaki jest. Na kichach najbardziej zalegają warzywa (strączki zwłaszcza), orzechy i różnego rodzaju ziarno. Mięso praktycznie trawi się w jelicie cienkim. A czerwone mięso (wołowina) jest chyba najbogatszym źródłem mikroskładników jakie możesz znaleźć wśród mięs, zaraz po podrobach.
[...] na to w ogole nie wskazuje.glownie chodzi mi oto zeby poprawic jakos miesnia, zeby byly one bardziej widoczne i jakby bardziej nabite. dzieki z gory za wszystkie rady jakie moglby mi sie przydac zeby to jakos zmienic pozdrawiam /SFD/2021/2/9/69f308aa94744d26b4dc349b060abeb5.jpg /SFD/2021/2/9/59fbb8b9d75744a091451e262d5851c2.jpg [...]
Kiedyś nie zdawano sobie sprawy, jak wielką rolę w rozwoju licznych chorób odgrywa stan zapalny, w tym przewlekły, o niskim natężeniu powiązany nadmiarem tkanki tłuszczowej. Szczególnie chodzi o tłuszcz zgromadzony w głębszych warstwach tułowia (wisceralny), a nie tylko pod skórą. Podsumowanie Należy dążyć do wyeliminowania z diety produktów [...]
Cześć. Od dwóch lat schudłem 13kg bez żadnej przyczyny. Cały czas jem mniej więcej tyle samo kalorii. Około 2500kcal. Teraz ważę 75kg. Aktywność fizyczna też jest na podobnym poziomie. Dwa lata temu wyszło mi w badaniach za wysokie żelazo. Zacząłem się od tego czasu po prostu zdrowo odżywiać i ograniczyłem czerwone mięso. Niby 13 kg w dwa lata to [...]
Aby odpowiedzieć w pełni na to pytanie, należy najpierw doprecyzować, co autor tego pytania rozumie przez pojęcie „masa”. Najczęściej w słowie „masa” kryje się tak naprawdę masa mięśniowa. Jednak są również osoby, które choćby ze względów związanych ze zdrowiem, muszą zwiększyć ogólnie wagę swojego ciała. Na potrzeby tego artykułu przyjmę, że [...]
Kuba mam pytanie o Twoje samopoczucie po wirusie. Masz jakieś komplikacje? .... Może jakoś spróbować witaminami, suplami? Znasz coś? Będę robił zamówienie które Tobie podeślę i może z czymś spróbować? Myślę, że jak Damian napisał to mocno indywidualne. U mnie spadek wytrzymałości, pogorszenie kondycji, ubytek siły, słabe samopoczucie itd - to [...]
Cześć, widziałem, że bazujesz na wołowinie (może nie tyle co bazujesz a po prostu jesz ją w „większych” ilościach :D). Mam pytanko co do tego gdzie i jaką kupujesz, z jakiegoś marketu czy w mięsnym sklepie? W jakie części ogólnie celujesz i jak je wliczasz? Pozdro! Jeśli pamięć nje myli to kupował Ligawe , ligawa chude mięso wiec liczy się samo [...]
[...] który dodawałam też często był marnej jakości. Teraz smakuje mi raczej tłuste z dodatkiem węglowodanów, nie patrzę tak bardzo na makrosy tylko raczej z perspektywy tego, jakie korzyści odżywcze da mi jedzenie (i picie, bo bulion-galaretę też sobie popijam). Jak idę do znajomych na planszówki to wiadomo że z pudłem móżdżku i wątróbki nie [...]
[...] o HTZ (testo) o upustach krwi i przede wszystkim o tym, że życie jest jedno i trzeba o nie dbać. ZAZNACZĘ JESZCZE JEDNĄ BARDZO WAŻNĄ RZECZ! Nie piszę tego posta w celu jakiejkolwiek polemiki odnośnie tego kto wie lepiej i co kto słyszał etc. Opisuję poniżej mój konkretny przypadek i wszystko, co zostanie napisane jestem w stanie udowodnić. [...]
[...] itd. Teraz bedzie sezon na młode to jeszcze czasem ogarnę. Piekarnik odpalam najczęściej jak Małej jakaś pizze robimy, a tak to ten czas gdy miałaby się nagrzewają na jakieś fit bzdury... To ja szame na cały dzień potrafię zrobić. Skrajności Michała nie przerobię ale coraz bardziej staram się Go rozumieć, bo samemu zdarzy mi się jeść to [...]
[...] itd. Teraz bedzie sezon na młode to jeszcze czasem ogarnę. Piekarnik odpalam najczęściej jak Małej jakaś pizze robimy, a tak to ten czas gdy miałaby się nagrzewają na jakieś fit bzdury... To ja szame na cały dzień potrafię zrobić. Skrajności Michała nie przerobię ale coraz bardziej staram się Go rozumieć, bo samemu zdarzy mi się jeść to [...]